13.12.08

Řešení televizních a satelitních antén

Včera byly odborníkem z firmy PROMSAT prozkoumány společné domovní antény a bylo zjištěno, co je potřeba udělat, abychom měli kvalitní signál. Nyní je pouze otázkou času kdy přijdou technici a změny provedou. Výsledkem změn bude, že na společnou televizní anténu bude možno okamžitě kvalitně chytit dva ze tří existujících digitálních multiplexů a třetí z nich od okamžiku, kdy tento začne vysílat ze Žižkova (což má být v řádu týdnů). Pak tedy bude možno přijímat na společnou TV anténu všechny existující digitální programy. Vezměte ale na vědomí, že na společnou televizní anténu již nadále nebude možné přijímat žádný analogový signál! Pokud budete chtít sledovat jakékoliv TV pořady, budete muset vlastnit Set-Top Box nebo televizor s digitálním tunerem (také označovaný DVB-T).

Své veřejné reakce a dotazy můžete vkládat přímo pod tuto zprávu.

4 komentáře:

  1. Anonymní18.12.08

    Dobrý den,
    jako první tedy to diskuse přispívám s názorem, že přesun k digitálnímu vysílání je nutností a tudíž podporuji, aby antény byly upraveny na příjem digitálního vysílání. Nelze očekávat, že větší část obyvatel chce stále sledovat pouze zbývající 3 tv programy v analogu, přičemž důvod k tomu by měli pouze kvůli potřebě settop boxu (do 1000 kč běžně k sehnání, o několik tisícikorun dráž dokonce s možností nahrávání na pevný disk, kombinace s DVD apod).
    Dotaz na aktuální stav - na jaké vysílání je anténa nyní optimalizovaná ? Už nyní lze úspěšně digi vysílání chytat ? Pokud ne, jaký plánujete časový horizont ? Možnost pouštět pouze TV Nova je opravdu tristní ..

    Vyzývám ostatní k diskusi, je nutno toto rychle vyřešit.

    S pozdravem,
    Martin Farný

    OdpovědětVymazat
  2. Jak je uvedeno v článku, definitivní zprovoznění závisí nyní už pouze na tom, kdy k nám ona firma pošle svého zaměstnance, který během hodiny vše přeladí.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní11.1.09

    Zdravim. Donedavna bylo mozne na spolecnou antenu sledovat digitalni vysilani Novy, Primy, TV Barrandov... ale jiz je to asi tyden a vysilani vsech programu se prerusuje kazdych 5 sekund. Obraz se nejdrive zastavi a pak na televizi vyskoci hlaska "neni signal" - po dalsi sekunde opet naskoci opraz a cele se to stale opakuje. Zadny program tedy nelze sledovat. Nema nekdo podobny problem se spolecnou antenou?

    OdpovědětVymazat
  4. Problemy se spolecnou antenou jsou nyni neustale. Opravar ma konecne prijit ZITRA a uvest vse do funkcniho stavu. Tzn. bude mozno prijimat bez problemu vsechny DIGITALNI programy (nikoliv analogove)

    OdpovědětVymazat