2.6.09

Vývoj ohledně internetového připojení

Několik obyvatel domu se na výbor SVJ v posledních dnech obrátilo s tím, že jim špatně nebo vůbec nefunguje internetové připojení od společnosti Allin1.cz, a že to prý je způsobeno nově instalovaným připojením od UPC.

Něco takového je z technického hlediska velmi málo pravděpodobné a pokud by k tomu docházelo, společnost UPC je podle smlouvy se SVJ povinna tomu zabránit a jakoukoliv podobnou poruchu odstranit (i po zavedení UPC připojení musí dálet fungovat současné satelitní, telefonní, televizní i další rozvody). Společnost Allin1.cz se ovšem zatím neobrátila na výbor SVJ s žádnou takovou stížností a o žádnou nápravu nežádala.

V současné situaci tedy výbor SVJ nemůže tuto situaci nijak řešit. Pokud máte uzavřenou smlouvu s Allin1.cz a Allin1.cz tvrdí, že ji nemůže plnit díky SVJ nebo UPC, společenství SVJ o tomto nic neví a nevypadá to tudíž, že by společnost Allin1.cz chtěla zjednat nápravu...

Připojení UPC je již v domě připraveno a výkopové práce by měly proběhnout tento pátek. Ani společnost UPC ovšem není zavázána žádným konkrétním harmonogramem, do kdy musí připojení zprovoznit (protože jí SVJ za jeho zřízení nic neplatí).

3 komentáře:

  1. Anonymní7.6.09

    Souhlasím s tím, že něco takového je z technického hlediska velmi málo pravděpodobné (problém připojení allin1 infrastrukturou UPC). Toto stanovisko však prezentuje sama Allin1. Osobně si myslím, že problém je v konfiguraci jejich serveru a ne na cestě od něj ke klientovi.
    Z jejich přístupu mám pocit, že čekají akorát na zprovoznění internetu od UPC a pak to "zabalí". Takže bych z jejich strany neočekával nějakou extra snahu o nápravu.

    Filip Horák

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní8.6.09

    Rychlost a stabilita připojení je opravdu čím dál horší. Stav kdy se mi půl minuty načítají stránky je opravdu neúnosný a na UPC čekám jako na smilování. Výpadky jejich DNS serverů, které začali řešit po 5 dnech podtruje jen moje přesvědčení přejít k UPC

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud by jim opravdu slo o napravu "technickych problemu, zpusobenych zarizenim UPC", pak by meli kontaktovat vybor SVJ a oznamit mu tento problem, coz dosud neudelali. Skutecne to vypada, ze pouze cekaji na UPC a pak to "chteji zabalit", nicmene SVJ nema zadnou paku, jak je (nebo UPC) k cemukoliv nutit. Mame s nimi pouze smlouvu, ze mohou mit umisteno sve zarizeni v nasem dome. Vsechno ostatni je zalezitost vyhradne mezi nimi a koncovymi zakazniky...

    OdpovědětVymazat