14.1.20

Rekonstrukce STA


Vážení vlastníci a uživatelé bytů v domě,

předávám stručnou informaci k řešení problematiky STA:

Z ankety, iniciované výborem SVJ vyplynulo, že cca 25 – 30 bytů v domě stále využívá, resp. chce využívat stávající STA. S ohledem na tuto skutečnost se výbor rozhodl řešit a zachovat systém STA v domě.

Na doporučení správcovské společnosti, tedy SBD Praha 8 výbor oslovil spol. PROMSAT CZ s.r.o., která pro prohlídce stávajícího systému STA v domě konstatovala, že je nutná kompletní rekonstrukce systému STA. Systém STA v domě je starý cca 15 let, nebyl pravidelně servisován a ve většině bytů ani používán. Nyní jsou navíc v domě kanálové vložky na DVB-T, kanály 41, 53 a 5, tudíž DVB-T2 není v rozvodu namontováno, protože kanály DVB-T2 jsou 23, 26, 40 a 42.

Výbor proto objednal rekonstrukci STA u společnosti PROMSAT CZ s.r.o. za cenu 41.297,- Kč plus DPH v termínu realizace 3. a 4. února 2020.



K podnětu několika vlastníků byla cenová nabídka spol. PROMSAT CZ, resp. nutnost rekonstrukce STA ověřena ještě dne 11.1.2020 nezávislým technikem autorizovaným pro zajišťování změn antén pro příjem signálu DVB-T2, panem Romanem Čejkou. I tento technik potvrdil, že stávající stav STA v domě neodpovídá současným potřebám a neumožňuje bezplatnou a bezodkladnou změnu (pouhé přeladění) pro příjem signálu DVB-T2 a předložil výboru SVJ cenovou nabídku na rekonstrukci STA v ceně 43.680,- Kč bez DPH s tím, že tato nabídka neobsahuje ale nové antény (v odhadované ceně cca 600,- Kč za kus, v domě jsou 2 kusy).

Výbor na svém mimořádném jednání dne 13.1.2020 posoudil znovu obě cenové nabídky.
1) nabídka PROMSAT CZ: 
             pro      ekonomická výhodnost
firma doporučená správcem, tedy SBD Praha 8 s dostatečnými referencemi
firma fungující na trhu již dlouhou dobu
jistota záruk a dlouhodobého servisu nové STA
                       
                        proti     časové hledisko – instalace až 3. a 4. 2.2020

            2) nabídka p. Roman Čejka
                        pro       časové hledisko – instalace možná již od 17.1.
                       
                       proti     ekonomicky méně výhodná nabídka
                                   firma bez doporučení, nejisté reference
                                   nejistota záruk a dlouhodobého servisu nové STA

a dospěl k závěru / rozhodnutí, ponechat v platnosti stávající objednávku a rekonstrukci systému STA v domě zajistit prostřednictvím společnosti PROMSAT CZ s.r.o. za cenu 41.297,- Kč plus DPH v termínu 3. a 4. února 2020.


  
výbor SVJ 


Žádné komentáře:

Okomentovat